Leczą i przeciwdziałają:
Olej cedrowy
Olej cedrowy do celów kulinarnych, leczniczych oraz kosmetyczych produkowany jest metodą tłoczenia na zimno, według starych technologii, co gwarantuje zachowanie wszystkich biologicznych właściwości tego produktu, wytworzonych przez naturę. Olej z orzecha cedrowego jest ekologicznie czystym i naturalnym produktem, który nie ma syntetycznych analogów, który przewyższa praktycznie wszystkie nam znane oleje roślinne pod względem smaku, kalorii, użyteczności składu.
Podobnie jak orzechy cedrowe również olej cedrowy posiada wysoką zawartość witamin: Witamina E, A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, D, K, kwasu oleinowego, linolowego, stearynowego, palmitynowowego, omega i wiele innych kwasów tłuszczowych, minerałów oraz pierwiastków chemicznych.
Olej cedrowy jest wstanie zastąpić zastąpić każdy inny olej roślinny, natomiast sam olej cedrowy nie może zostać w pełni zastąpiony!
Niniejsza strona produktowa powstała aby w prosty sposób wprodzić czytelnika w zagadnienie unikatowego produktu jakim są ozechy cedrowe oraz ich pochodne. Ludność zamieszująca Syberię swoją wiedzę zebrała dzięki wieloletniej obseracji dochodząc do tych samych wniosków co dzisiejszy świat naukowy, który przy pomocy specjalistycznej aparatury ma możliwość empirycznego sprawdenia ukrych właściwości orzecha cedrowego. W obu przypadkach wniosek jest jeden - jest to "źródło naturalnego zdrowia".
Zachęcamy do lektur dotyczących tego zagadnienia. Ze swojej strony na dobry oczątek możemy polecić tytuł "Syberyjskie Orzeszki Cedrowe" Barbary Simonsohn, autorki, która od ponad dwudziestu lat pisze książki o tematyce holistycznego podejścia do zdrowia.